creatievegroep-zuidvreugde

Deze creatieve damesgroep is in 1980 ontstaan en kwam toen één keer per week samen in het vroegere wijkcentrum “de Zuidhoek” in Velp, vandaar de naam “Zuidvreugde”. Dezelfde groep komt nu wekelijks samen op de dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Ze maken gebruik van de hobbyruimte op de eerste verdieping. Ons seizoen loopt van half september tot en met eind mei.

De huidige coördinator is mevrouw Mary Peterse. Zij zorgt voor de aanschaf van de materialen en heeft vaak leuke, originele ideeën en voorbeelden van de verschillende artikelen en cadeaus die we in clubverband maken. Ook de deelnemers hebben zelf hun eigen inbreng en in de groep wordt het idee van de deelnemer uitgewerkt.

Voorbeelden van onze activiteiten zijn:

  • Het maken van 3D-kaarten voor bijvoorbeeld verjaardagen en kerst
  • Bloemstukken voor de feestdagen zoals kerst en pasen
  • Leuke cadeaus voor de verkoop op de najaars-; voorjaars- en kerstmarkt van Buurthuis De Poort

De opbrengst van deze artikelen is bestemd voor de aanschaf van nieuwe materialen en het jaarlijkse, gezamenlijke etentje.

De meeste leden van deze damesclub zijn al jaren lid en vormen een gezellige, hechte groep waarin men elkaar helpt en stimuleert en waar ook lief en leed  gedeeld wordt. De groep zit op dit moment vol, maar u kunt op een wachtlijst geplaatst worden. Denkt u, dat is wel iets voor mij, in clubverband iets creatiefs maken, voor de gezelligheid en contact met anderen. Meldt u dan aan en kom vrijblijvend langs op de dinsdagmiddag en doe eens een keer mee.

Tijden: dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur

Locatie: Hobbyruimte 1e verdieping

Coördinator: Mary Peterse

Verdere informatie bij de beheerder Marten Zweers: m.zweers@rheden.nl of 026 – 848 17 53