C160280-013 LB2016 - banner 580x190ANWB Lichtbrigade

Op 28 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur doet het Repair Café van Buurthuis de Poort in samenwerking met Basisschool de Kameleon weer mee aan de ANWB Lichtbrigade.

Afgelopen winter heeft 67% van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht*. Daarom komen Basisschool de Kameleon, de wijkagent en het Repair Café van Buurthuis de Poort samen met de ANWB Lichtbrigade in actie om te zorgen dat buurtbewoners met goede fietsverlichting op pad gaan. Fietsverlichting is erg belangrijk, want de kans op een aanrijding daalt met 20%.

De Kameleon, de wijkagent en Buurthuis de Poort vinden het belangrijk dat onze buurtbewoners veilig naar ons buurthuis fietsen. Helemaal in de wintertijd als de dagen korter worden. Stini Westdorp, voorzitter.

Fietsverlichtingsactie

Het Repair Café van Buurthuis de Poort heeft van de ANWB Lichtbrigade een toolkit gekregen o.a. de fietsverlichting van alle bezoekers van het Repair Café te controleren en eventueel te repareren. De fietsverlichtingsactie voert het Repair Café van Buurthuis de Poort uit op 28 oktober samen met haar vrijwilligers uit. Zoals u van ons gewend bent, is hiervoor geen verplichte bijdrage. U kunt naar eigen inzicht een bijdrage in ons spaarvarken doen. Vrijwilligers van het Repair Café kunnen van uw vrijwillige bijdragen weer nieuwe gereedschappen en materialen kopen.

Op 28 oktober kunt u ook met andere reparaties bij ons terecht. Alles wat u onder uw arm kunt meenemen, repareren onze vrijwilligers voor u. De laatste reparatie wordt om 15.45 uur aangenomen, want er moet wel tijd zijn om deze uit te voeren. U bent van harte welkom van 14.00 uur tot 16.00 uur in Buurthuis de Poort. Heeckerensstraat 201 in Velp. De koffie en thee staan voor u klaar (tegen betaling).

 

ANWB Lichtbrigade

Vanaf 1 oktober organiseert de ANWB Lichtbrigade met de hulp van circa 11.00 vrijwilligers meer dan 2.600 acties door het hele land op basisscholen en middelbare scholen, clubs en verenigingen.

 

Meer weten over dit maatschappelijke initiatief? Kijk voor meer informatie over de ANWB Lichtbrigade: anwb.nl/lichtbrigade

In principe is er iedere vierde zaterdag van de maand er een Repair Café in buurthuis de Poort van 14.00 uur tot 16.00 uur. Om 15.45 uur wordt de laatste reparatie aangenomen, want er moet natuurlijk voldoende tijd zijn om te repareren. Alles wat u onder uw arm mee naar binnen kunt meenemen, mag u ter reparatie aanbieden. Reparaties van fietsen, koffiezetters, van speelgoed tot kleding. Het is allemaal mogelijk. Vanaf nu is het ook mogelijk om uw klokken te (laten) repareren, want het Repair Café heeft een nieuwe vrijwilliger: een klokkenspecialist. Ook is er een nieuwe vrijwilliger die alles weet van smartphones, tablets en laptops. Dus ook die problemen zijn verleden tijd.

Reparaties zijn gratis en u kunt geheel naar eigen inzicht een vrijwillige bijdrage in onze “spaarpot” doen. Van deze vrijwillige bijdragen kunnen wij later weer nieuwe gereedschappen of materialen aanschaffen. Uiteraard betaalt u wel zelf voor de eventuele materialen die nodig zijn om uw apparaat te kunnen repareren.

Repair Café Velp beschikt ook over een eigen facebooksite. Houdt u die ook in de gaten voor de laatste nieuwtjes en nieuwe data of bijzonderheden.

repair café

Tijden: vierde zaterdag van de maand.

Locatie: Ontmoetingsruimte B.G.

Meer informatie bij onze beheerder Marten Zweers: m.zweers@rheden.nl of 026 – 848 17 53